Diktamen-uutiset

Diktamen toimittaa Pohjois-Savon ja Pirkanmaan sairaanhoitopiireille saneluhallintajärjestelmän

25.11.2016

Pohjois-Savon ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirit uudistavat ja tehostavat potilastietojen kirjaamisprosessiaan uuden saneluhallintajärjestelmän avulla. IS-Hankinta Oy:n järjestämässä tarjouskilpailussa järjestelmäksi valittiin Diktamen, joka on reaaliaikainen toiminnanohjausjärjestelmä potilastietojen tuottamisen ja saneluprosessin hallintaan.

Pirkanmaalla ja Pohjois-Savossa sanellaan ja puretaan yhteensä 1,43 miljoonaa potilasdokumenttia vuosittain. Diktamenin sanelunhallintajärjestelmää aletaan käyttää kaikilla terveydenhuollon tasoilla. Järjestelmän käyttöönotto on aikataulutettu Pohjois-Savoon alkuvuodelle 2017.

Toimitussopimus käsittää Diktamen-saneluhallintajärjestelmän käyttöönoton ja integraatiot Pohjois-Savon ja Pirkanmaan käyttämiin Uranus-, Acute-, Pegasos- ja Commit-potilastietojärjestelmiin sekä järjestelmän jatkuvien ylläpito- ja tukipalvelujen tarjoamisen. Myös muut IS-hankinta Oy:n asiakkaat voivat sopimuksen perusteella liittyä sopimukseen ja ottaa Diktamen-järjestelmän käyttöön.

Diktamen-järjestelmän keräämää tilastotietoa analysoimalla pystytään ennakoimaan ja varmistamaan sanelunpurkuresurssien riittävyys kaikkina aikoina. Järjestelmä mahdollistaa sanelunpurkuprosessin toiminnan- ja työnohjauksen tehokkaasti niin, että kaikki sanelunpurkuun osallistuvat resurssit ovat optimaalisesti käytössä.

Diktamen -järjestelmä parantaa myös sanelijoiden käyttökokemusta, sillä sanelu voidaan jatkossa tallentaa eri päätelaitteiden, kuten älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen avulla.

Toimituksen myötä Diktamen on integroitu ja saatavilla kaikkiin Suomessa käytössä oleviin potilastietojärjestelmiin sekä tulevaisuuden uusiin potilastietojärjestelmiin. Näin Diktamen mahdollistaa sanelunpurkuprosessin tehokkaan hallinnan myös useiden potilastietojärjestelmien toimintaympäristöissä ja sanelunpurku on organisoitavissa keskitetysti yli organisaatiorajojen, mikä tarjoaa tilaisuuden merkittäviin kustannussäästöihin.

Diktamen-saneluhallintajärjestelmän avulla potilastiedot saadaan kirjattua entistä nopeammin ja vaivattomammin, jolloin ammattilaisten aikaa vapautuu nykyisestä potilastietojen kirjaamisesta ja tietokoneen käytöstä enemmän tärkeään hoitotyöhön.

Lataa lehdistötiedote:

http://netprofile.fi/tiedotteet/pohjois-savon-pirkanmaan-sairaanhoitopiirit-nopeuttavat-potilastietojen-kirjaamista/

Lisää aiheesta:

http://www.funtampere.fi/uutiset/potilastiedot-kirjataan-digitaalisella-sanelunhallintajarjestelmalla

Edellinen Seuraava

Takaisin uutisiin