Henkilöstöpulaa ratkaistaan Lapin hyvinvointialueella laajentamalla Diktamenin ratkaisu sosiaali- ja terveydenhuollon kaikkiin yksiköihin.
Tiedote 23.8.2023
Lapin hyvinvointialue teki arkkitehtuuripäätöksen Diktamenin tekstinkäsittelypalvelun ja sanelunhallintajärjestelmän käytön laajentamisesta jokaiseen sosiaali- ja terveydenhuollon yksikköön.
Tehty päätös mahdollistaa parhaaksi tunnistettujen toimintamallien käyttöönoton koko hyvinvointialueella sekä yhdenmukaistaa asiakas- ja potilasdokumentoinnin käytänteet ja tietojärjestelmäratkaisut sanelun ja tekstinkäsittelyn, mobiilisanelun sekä puheentunnistuksen osalta.
Tietohallintopäällikkö Vesa-Matti Tolosen mukaan päätös tehtiin tietopohjaisesti, keskussairaalassa saadun kokemuksen perusteella:
”Keskeinen oppimme oli, että tuottavuuden kannalta on oleellista antaa jokaiselle ammattilaiselle mahdollisuus keskittyä ydintehtäviinsä. Meidän pilottien mukaan turhaan näppäimistön naputteluun ei kannattaisi käyttää henkilöstömme työaikaa ollenkaan.”
Laajentaminen on suoraviivaista
Lapissa Diktamenin keskitetty sanelunhallintajärjestelmä, puheentunnistusjärjestelmä ja sanelunpurkupalvelu ovat olleet käytössä jo pitkään erikoissairaanhoidossa sekä useissa kunnissa. Valmiiksi keskitetyn palvelukokonaisuuden laajentaminen hyvinvointialueen kaikkiin terveydenhuollon yksiköihin ja nyt hyvinvointialueella myös sosiaalihuollon yksiköihin on tehokasta ja suoraviivaista.
Vesa-Matti Tolonen täsmentää, että sanelun käyttöönotto sosiaalityön asiakaskirjauksiin on nostanut ammattilaisten tuottavuutta 50-100% mittaustavasta riippuen.
”Pilotoimme sanelun käyttöä myös sosiaalihuollossa, sillä tunnistimme kirjaustyön olevan keskeinen pullonkaula. Sanelu ratkaisi tämän ongelman todella elegantisti: sanelemalla asiakastapaamisen tiedot käynnin yhteydessä ja ennen seuraavaa tapaamista kirjaustyötä ei enää jää rästiin.”
Kysy lisätietoja Diktamenin tekstinkäsittelyn kokonaispalvelusta:
myynti@diktamen.com