Referenssit

Diktameniin luottaa yli 250 asiakasyhteisöä ja toimipistettä. Järjestelmiämme käyttää yli 19 000 ihmistä joka päivä. Vuosittain Diktamenin kautta kulkee seitsemän miljoonaa sanelua. 

Haluatko liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon?

Tutustu asiakkaisiimme ja referensseihimme. 

Lapin hyvinvointialue

Lapin hyvinvointialueella ammattilaiset pääsevät keskittymään ydintehtäviinsä, kun tekstinkäsittelytyöstä vastaa Diktamen. 

”Tuottavuuden kannalta on oleellista antaa jokaiselle ammattilaiselle mahdollisuus keskittyä ydintehtäviinsä. Meidän pilottien mukaan näppäimistön naputteluun ei kannattaisi käyttää henkilöstömme työaikaa ollenkaan.”, Lapin hyvinvointialueen tietohallintojohtaja Vesa-Matti Tolonen kertoo.

“Sanelunhallintajärjestelmä on työkalu, joka mahdollistaa meillä toiminnan kehittämisen ja tiedolla johtamisen. Dokumentointiprosessi voidaan toteuttaa samanlaisesti koko hyvinvointialueella, kun meillä on tämä järjestelmä.”

Lapin hyvinvointialue laajensi Diktamenin tekstinkäsittelyn kokonaispalvelun sosiaali- ja terveydenhuollon kaikkiin yksiköihin 6/2023. Lapissa Diktamenin sanelunpurkupalvelu ja sanelunhallintajärjestelmä ovat olleet käytössä 12/2020.

Lapin hyvinvointialueeseen kuuluvat Enontekiön, Inarin, Kemin, Kemijärven, Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Simon, Sodankylän, Tervolan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kunnat.

Kanta-Hämeen hyvinvointialue

Kanta-Hämeen hyvinvointialue turvaa laadukkaan sanelunpurku- ja tekstinkäsittelypalvelun Diktamenin kokonaispalvelun avulla. Tekstinkäsittelytyön siirtäminen Diktamenin vastuulle vapauttaa ammattilaisten aikaa ydintehtäviin. 

“Meillä on konkreettinen ratkaisu, jolla helpotetaan jo nyt monen hyvinvointialueen henkilöstöpulaa. Kun oikeat työt laitetaan oikeiden ihmisten työpöydälle, vapautetaan ammattilaisten aikaa ydintehtäviin eli potilashoitoon ja ihmisten auttamiseen.”, Diktamenin toimitusjohtaja Olavi Valkama kommentoi.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri hankki Diktamen-sanelunhallintajärjestelmän 5/2021. Yhteistyötä laajennettiin 5/2023, kun Kanta-Hämeen hyvinvointialue hankki sanelunpurku- ja tekstinkäsittelypalvelut Diktamenilta sisältäen tekstinkäsittelyhenkilöstön liikkeen luovutuksen.

Kanta-Hämeen hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista Forssan, Hattulan, Hausjärven, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisten, Lopen, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän kunnissa.

Pirkanmaan hyvinvointialue

Sanelunpurun kokonaispalvelu vapauttaa aikaa potilastyölle koko hyvinvointialueella.

”Pirkanmaa on ensimmäisenä hyvinvointialueena hankkinut sanelunpurku- ja tekstinkäsittelypalvelut niin, että ne ovat käytettävissä jokaisessa terveydenhuollon ja sosiaalihuollon yksikössä. Kun sanelunpurkutyötä siirretään ostopalveluna hankittavaksi, osastonsihteerit voivat keskittyä ydintehtävien hoitoon. Vapautuneella työajalla voidaan hoitaa enemmän osastonsihteereille kuuluvia työtehtäviä, joita myös hoitajat ovat tähän asti tehneet. Näin ratkaistaan myös välillisesti hoitajien resurssipulaa”, kertoo Diktamenin toimitusjohtaja Olavi Valkama.

Pirkanmaa hankki Diktamen-sanelunpurkupalvelun kokonaispalveluna koko Pirkanmaan hyvinvointialueen terveydenhuollon ja sosiaalihuollon toimintayksiköiden käyttöön 2/2022.

Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyivät Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuulle 1.1.2023 alkaen. Pirkanmaa on väestöpohjaltaan suurin hyvinvointialue, asukkaita on noin 500 000 ja työntekijöitä noin 19 000.

Kymenlaakson hyvinvointialue

Sanelunpurun kokonaispalvelu on ratkaissut potilasdokumentoinnin pullonkaulat ja laskenut kustannuksia.

“Potilasdokumentit valmistuvat nyt aina ajallaan, mikä vapauttaa lääkärien ja hoitohenkilöstön aikaa ydintehtävien hoitoon. Myös rekrytointi on helpottunut, kun osastonsihteerin tehtäviin ei kuulu sanelunpurku, joka edellyttää erityistä osaamista ja sanaston tuntemusta, ” Kymsoten aikaan johtajaylihoitajana toiminut Hannele Mattila kertoo.

“Osastonsihteerin ydintehtäviä on lääkärin työn tukeminen, kuten määräysten toteuttaminen, tutkimusaikojen varaaminen, puhelinpalvelu, yleiset toimistotehtävät sekä laskutus ”, Kymenlaakson hyvinvointialueen sihteeripalveluiden toimintayksikön päällikkö Mari Westerholm kertoo.

Kymsote hankki Diktamen-sanelunhallintajärjestelmän ja Diktamen-sanelunpurkupalvelun kokonaispalveluna 01/2020.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoten tehtävänä oli järjestää ja tuottaa kaikille maakunnan asukkaille yhdenvertaiset ja helposti saavutettavat sote-palvelut. Hyvinvointialueuudistuksen jälkeen noin 161 000 asukkaan alueen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tuottaa Kymenlaakson hyvinvointialue. Alueeseen kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Sodankylän sosiaali- ja terveyspalvelut

Sanelun käyttö on nopeuttanut asiakasdokumentointia ja ratkaissut rakenteisen kirjaamisen pullonkaulat. Lopputuloksena työn tuottavuus kasvaa ja ratkaistaan samalla sosiaalihuollon osaajapulaa.

”Lähdimme sanelun käyttöönotolla tavoittelemaan sosiaalityöntekijöidemme työn helpottamista ja työajan säästöä. Tekstit ovat pitkiä verrattuna terveydenhuollon teksteihin, eli asiakasdokumentointiin ja kirjausten tekemiseen menee paljon aikaa.”, kertoo Sodankylän sosiaalityön johtaja ja perhekeskuskoordinaattori Kati Aikio.

”Sanelu helpottaa sosiaalityöntekijän työtä aivan äärettömän paljon: kun sen tekee heti asiakaskäynnin jälkeen, niin se ei ole montaa päivää sinun harteillasi tai mielessäsi, että nyt pitää kirjata.”

Sodankylä hankki Diktamen-sanelunhallintajärjestelmän ja Diktamen-sanelunpurkupalvelun kokonaispalveluna sosiaalitoimen käyttöön 12/2021.

Sodankylän sosiaali- ja terveyspalveluihin kuuluvat perusterveydenhuollon palvelut, sosiaalipalvelut ja ikäihmisten palvelut.